АМКУ пропонує знизити мита на ввезення в Україну авіапалива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ пропонує знизити мита на ввезення в Україну авіапалива

Казна та Політика
177
Антимонопольний комітет України (АМКУ) виступив з пропозицією приведення цін на авіаційне паливо в українських аеропортах до рівня європейських шляхом внесення змін до митних правил в частині зниження митних зборів при ввезенні авіаційного палива на митну територію країни.
Про це повідомив глава АМКУ Юрій Терентьєв.
Крім того, за його словами, АМКУ також пропонує встановити для авіакомпаній нульову процентну ставку мита на ввезення запчастин і устаткування для авіаційної техніки, яка не виробляється в Україні.
Глава комітету також нагадав, що відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України АМКУ проводив дослідження внутрішнього ринку повітряних перевезень. За результатами дослідження, 22 вересня 2015 року дії компанії “Лукойл Авіейшн Україна”, визнано порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку послуг з реалізації авіаційного палива з заправкою повітряних суден в Міжнародних аеропортах “Харків” і “Одеса”.
Порушення полягало у встановленні завищеної вартості послуг з реалізації авіаційного палива з заправкою повітряних суден і умов їх реалізації, а також у наданні знижок на послуги з реалізації палива, без об’єктивно виправданих на те причин. За вчинене порушення на компанію було накладено штраф в розмірі 18,718 млн грн.
“При проведенні дослідження комітет припустив, що при наявності істотних бар’єрів для входження нових суб’єктів господарювання на регіональні ринки надання послуг по реалізації авіапального із заправкою повітряних суден, а також значної ринкової влади в учасників цих ринків порушення законодавства про захист економічної конкуренції на регіональних ринках можуть бути непоодинокими. Зараз цими дослідженнями займаються територіальні відділення комітету “, – сказав Ю.Терентьев.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас