У Мінфіні пояснили затримку стратегії розвитку держбанків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні пояснили затримку стратегії розвитку держбанків

Казна та Політика
661
Відстрочка надання на розгляд уряду і суспільства стратегії розвитку державних банків пов’язана з доопрацюванням основних питань, які повинні відповідати оновленому меморандуму співпраці з МВФ.
Про це під час круглого столу “Роль і місце державних банків у банківській системі України” сказав заступник міністра фінансів Артем Шевальов.
“Що стосується стратегії розвитку держбанків – документ все ще не вийшов на остаточне прийняття, хоча він в принципі вже готовий і має вже чітко визначені пріоритети. Затримка пов’язана з тим, що основні принципові питання в цій стратегії будуть також закладені в новий меморандум співпраці з МВФ “, – підкреслив Шевальов.
За його словами, перш ніж стратегія розвитку держбанків буде підтримана урядом, необхідно деякі питання узгодити з Міжнародним валютним фондом. “Щоб не було такого, що стратегію поспішно прийняли, а деякі моменти не відповідають оновленому меморандуму з МВФ”, – пояснив чиновник.
Стратегія розвитку державних банків націлена на залучення до кінця 2019 року в капітал фінустанов міжнародних фінансових організацій (МФО).
“Стратегія держбанків спрямована на те, щоб міжнародні інвестори, і в першу чергу МФО змогли зайти в капітал держбанків. Горизонт – до кінця 2019 року”, – сказав він.
А.Шевалев при цьому зазначив, що стратегія може бути і більш агресивною, в залежності від економічної ситуації в країні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас