Курс долара: Які фактори будуть впливати на поточному тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара: Які фактори будуть впливати на поточному тижні

Валюта
2920
Новий тиждень буде непростий для валютного ринку. «На нього буде тиснути не тільки дефіцит долара, але і політичні події. Я маю на увазі очікуваний виступ у Верховній Раді прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. І новини, які будуть з’являтися про переговори нашої влади з МВФ і про терміни фактичного отримання нового кредитного траншу», – зазначив у розмові начальник управління дилінгових операцій Райффайзен Банку Аваль Юрій Гриненко.
Він чекає допустимий курсовий максимум на міжбанку до кінця тижня 26,50 грн/$ (такий безготівковий курс означає близько 28 грн/$ на чорному ринку). За двох умов: у разі, якщо ринок не буде підживлюватися позитивними новинами і Нацбанк не стане більше проводити валютних аукціонів.
Допускає вихід ринку за рівень 26 грн/$ директор департаменту казначейства Євробанку Василь Невмержицький, але також, як і колеги, посилається на поведінку регулятора. «Якщо НБУ не стане активно регулювати ринок адміністративно і паралельно проводити валютні аукціони, то долар продовжить дорожчати. При таких умовах ми незабаром побачимо рівні 26,0-26,20 грн/$», – сказав він.
Найоптимістичніший прогноз на найближчу перспективу видав директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний – 25,0-26,0 грн/$. І виділив ключовий ризик для ринку на поточний момент.
«Останні події в уряді можуть вплинути на рішення МВФ щодо виділення нашій країні кредитного траншу, що, в свою чергу, вже може зробити певний тиск на валютний ринок», – вважає банкір.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас