"Конкорд Капітал" прогнозує стагнацію економіки України в 2016 р. через спад на сировинних ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Конкорд Капітал" прогнозує стагнацію економіки України в 2016 р. через спад на сировинних ринках

Казна та Політика
1303
Аналітики інвестиційної компанії “Конкорд Капітал” (Київ) прогнозують стагнацію економіки України у 2016 році на тлі ослаблення цін на глобальних ресурсних ринках і оцінюють зростання реального ВВП на рівні 0,6%.
“Українська економіка відштовхнулася від дна в середині 2015 року і демонструє деяке пожвавлення. Але про реальне покращення економічної ситуації говорити поки немає підстав, основним фактором поліпшення служить низька база порівняння”, – йдеться в аналітичному огляді компанії.
Свою думку експерти інвесткомпанії аргументують тим, що ресурсні ціни на українські експортні товари залишаються дуже слабкими і економічна блокада з боку Росії, включаючи скасування зони вільної торгівлі (ЗВТ) і ускладнення транзиту товарів, лише погіршують ситуацію. Приватне споживання, яке завжди було основним драйвером ВВП, в даний час перебуває в занепаді через падіння реальних доходів населення. Крім цього, очікуваного поліпшення інвестклімату так і не відбулося, відповідно зростання інвестицій і капітального споживання також не передбачається.
“На цьому тлі ми залишаємося скептиками з приводу якогось відчутного зростання економіки в найближчій перспективі. Наш прогноз – реальний ВВП покаже зростання на 0,6%”, – вказано в документі.
Водночас експерти “Конкорд Капіталу” розцінюють ризики для курсу національної валюти як помірні, виходячи з очікуваної фінансової підтримки від Міжнародного валютного фонду (МВФ) та інших західних партнерів. При цьому вони додають, що певного тиску на гривню з боку зростаючого торговельного дефіциту навряд чи вдасться уникнути.
“За нашими розрахунками, ослаблення гривні до 27 грн/$1 у середньому за рік має бути достатнім для нейтралізації тиску на українську валюту і виконання ключових фіскальних зобов’язань перед МВФ”, – вважають аналітики інвесткомпанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас