Яценюк розповів, чому Україна лякає інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк розповів, чому Україна лякає інвесторів

Казна та Політика
1549
Залучення прямих іноземних інвестицій в Україну можливо за умови проведення судової реформи та реформи правоохоронної системи, яка зробила б неможливим «замовні» обшуки і кримінальні справи.
Про це сказав під час Години запитань до уряду у Верховній Раді прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
«Є дещо, що знаходиться за межами компетенції уряду. Це судова і правоохоронна система. Якщо правоохоронна система буде використовуватися для того, щоб проводити замовні обшуки або відкривати замовні справи, жоден інвестор не прийде. Якщо суди і далі будуть корумпованими, то жоден інвестор теж не прийде, – сказав Яценюк. – І тому ми повинні в поточному році завершити судову реформу і створити Державне бюро розслідувань і дати йому можливість працювати так, щоб воно не лякало інвесторів, а переслідувало злочинців ».
У той же час Яценюк наголосив, що є і суто економічні важелі залучення інвестицій. «Ми зможемо залучити інвестиції, якщо Україна і далі буде перебувати в програмі співпраці з Міжнародним валютним фондом. Значить, треба далі приймати закони, необхідні для конкретного плану економічних реформ, – сказав Яценюк. – Друге, якщо ми приймемо закон і забезпечимо чесну і прозору приватизацію нестратегічних об’єктів, а тих, що треба продати, бо там сидять політичні призначенці минулої влади або нової. Наше завдання – провести чесну і прозору приватизацію ».
За словами Яценюка, чесна приватизація повинна пройти найближчим часом на Одеському припортовий завод.
Яценюк також підкреслив, що інвестиції прийдуть в сфери, де для цього є умови. «Ми визнаємо, що є сфери, де нам не вдалося побороти корупцію. В першу чергу, – в Державній фіскальній службі. І тому необхідна реформа ДФС і прийняття законопроектів щодо реформи ДФС – дайте можливість вичистити цей анклав корупціонерів-митників і митників-податківців, щоб ми змінили систему адміністрування та відносини до українського бізнесу », – підкреслив Яценюк.
Він нагадав, що в зв’язку з цим Кабмін давно пропонує ліквідувати податкову міліцію і сформувати на її базі Бюро фінансових розслідувань.
Раніше Міністерство економічного розвитку і торгівлі України прогнозувало обсяг прямих іноземних інвестицій в 2016 році на рівні не менше 5 млрд дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас