У МЗС кажуть, що не контролюють візові центри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЗС кажуть, що не контролюють візові центри

Казна та Політика
866
Міністерство закордонних справ України не має ніякого впливу на діяльність візових центрів в Україні.
Про це йдеться в коментарі прес-служби МЗС.
“Міністерство закордонних справ України не здійснює реєстрацію, акредитацію, ліцензування компаній-постачальників послуг з прийому візових клопотань, не має ніякого впливу ні на процес відбору таких компаній європейськими партнерами, ні на операційну діяльність візових центрів на території України”, – йдеться в документі.
У відомстві пояснили, що можливість залучення країнами Євросоюзу зовнішніх постачальників послуг (т. зв. Візових центрів) для прийому візових клопотань передбачена Візовим кодексом ЄС (п. 13 преамбули) і Угодою між Україною та Європейським Союзом про спрощення оформлення віз (зі змінами від 23.07 .2012 р).
Зараз в Україні в сфері надання послуг з прийому у громадян візових клопотань функціонують чотири компанії, з якими окремі іноземні держави, зокрема країни-члени Європейського Союзу, уклали відповідні договори. Це компанії “VFS Global”, “Teleperformance”, “Pony Express” і “Visa Management Service”. В рамках своєї діяльності вони можуть залучати компанії-підрядники для надання відповідних послуг. Діяльність таких компаній у сфері обробки персональних даних повинна відповідати вимогам Директиви 95/46 / ЄС про захист персональних даних.
Процедура відбору компаній-постачальників послуг з прийому візових клопотань регулюється національним законодавством відповідних країн. У той же час функціонування візових центрів в частині здійснення реєстрації компанії, ведення господарської діяльності та інших організаційних питань регулюється законодавством України.
У разі виникнення бажання вийти на український ринок згаданих послуг або посилити свою присутність на ньому, МЗС України рекомендує звертатися безпосередньо до країн-членів ЄС і діяти при цьому відповідно до чітких і прозорими процедурами.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас