Таблички з новими назвами вулиць обійдуться Харкову в 1,5 мільйона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Таблички з новими назвами вулиць обійдуться Харкову в 1,5 мільйона

Казна та Політика
349
У Харкові 221 вулиця і три райони отримали нові назви в рамках закону про декомунізацію.
Втім, через відсутність нових табличок на будинках перейменування поки так і залишилося на папері.
Журналісти з’ясували, коли ж харків’яни побачать зміни на власні очі і у кільки вони обійдуться.
Як розповів директор департаменту житлового господарства міськради Роман Нехорошков, міняти таблички почнуть в квітні, і займе це півтора-два місяці. Всього комунальники планують встановити близько 2700 нових табличок, виготовлення і монтаж яких обійдуться Харкову приблизно в 1,5 млн грн.
У департаменті містобудування міськради, куди люди звертаються за довідками про перейменування вулиць, зростання звернень не спостерігають.
“Люди пишуть листи з проханням упорядкувати адресу і отримують відповідь, або можуть особисто звернутися за довідкою до відділу адресації. Ажіотажу у нас немає”, – запевнили в департаменті.
Втім, остаточну крапку в перейменуванні ставити рано: громадські працівники згодні не зі всіма новими назвами, затвердженими міськрадою, і мають намір йти до суду.
За словами активіста “Харківської топонімічної групи” Юрія Ліхоти, у Жовтневого та Фрунзенського районів повинні були з’явитися нові назви, а не трактування.
Нагадаємо, перший район тепер називатися на честь декількох знаменних дат, які відзначаються в Україні в жовтні, а другий – на честь льотчика-винищувача Тимура Фрунзе. Також активісти обурені новою назвою вулиці Раднаркомівська – Жен-мироносиць. “По-українськи “Жон-мироносиць” – дуже немилозвучна назва, адже слова “жони” в українській мові немає”, – говорить Юрій Ліхота, який разом з однодумцями пропонував назвати Раднаркомівську вулицею Алчевських.
За словами активіста, чиновники погодилися тільки з половиною їх пропозицій. “Після висновків, які зроблять Український інститут національної пам’яті і Верховна Рада, ми оскаржимо деякі назви в суді”, – обіцяє Ліхота.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас