Українські банки відклали до весни публікацію своїх фінансових результатів за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банки відклали до весни публікацію своїх фінансових результатів за рік

Кредит&Депозит
484
Українські банки відклали до весни публікацію відомостей про фінансові результати своєї роботи в четвертому кварталі 2015 року та в цілому за минулий рік, яка раніше проводилася в кінці січня – початку лютого наступного за звітним року.
Як повідомили представники найбільших в Україні банків за обсягом активів, дані звітності будуть опубліковані не раніше березня – квітня цього року, а в деяких випадках – навіть не раніше травня, після завершення річного аудиту.
Своє рішення банкіри пояснюють переходом з 1 грудня минулого року на міжнародні стандарти фінансової звітності відповідно до вимог Національного банку України. В рамках нових правил регулятор назвав проміжну (квартальну) фінансову звітність банків у відповідність до вимог МСБО, і тепер квартальна звітність буде відповідати річний.
Поки про свої результати роботи в минулому році з найбільших за обсягом активів банків повідомив тільки «ПриватБанк», який завершив минулий рік з прибутком з 267 698 млн грн.
Нагадаємо, українська банківська система з 1 грудня 2015 перейшла на міжнародні стандарти бухгалтерського обліку (МСБО).
Сумарний збиток діючих банків України, без урахування неплатоспроможних, за 11 місяців 2015 року склав 57,3 млрд грн, що вже перевищує історичний максимум збитків банківської системи, досягнутий в 2014 році на рівні 52,966 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас