Кожен українець платить 100 доларів на рік за держпідприємства, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен українець платить 100 доларів на рік за держпідприємства, - експерт

Казна та Політика
1051
Кожен українець, у тому числі діти, пенсіонери і працюючі, платять мінімум по 100 доларів на рік, щоб дотувати державні підприємства.
Таку думку висловив у своєму блозі на “Українській правді” макроекономіст, голова Українського товариства економічних свобод Мар’ян Заблоцький, коментуючи скандал, пов’язаний з відставкою міністра економічного розвитку і торгівлі.
За його словами, натомість українці отримують лише купу корупційних скандалів у всіх гілках представників влади. Україні потрібно приватизувати державні підприємства якомога швидше, вважає економіст.
“Для цього потрібно внести низку законодавчих змін, адже найбільші підприємства захищені від приватизації спеціальним законом. На жаль, навіть найбільш консервативні пропозиції по приватизації державних підприємств не знайшли підтримки у Верховній Раді”, – заявив він.
“Нам потрібно радикально змінити підхід. Замість впровадження громадського контролю, різних механізмів електронних закупівель або підтримки таких контраверсійних ідей від Мінекономіки як об’єднання топ-12 підприємств в один холдинг, нам слід вимагати від влади негайної приватизації всіх держпідприємств”, – сказав Заблоцький.
“Економія 100 доларів в рік для кожного українця і зниження рівня корупції вже сьогодні – це краще, ніж примарні гроші, отримані від можливих прибутків або продажу державних підприємств колись в майбутньому”, – резюмує експерт.
Як відомо, в середу, 3 лютого, міністр економіки Айварас Абромавічус заявив про рішення піти у відставку.
Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку Кононенко, який, за його словами, намагався взяти під контроль державні підприємства. Кононенко ці звинувачення заперечує.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас