Нацбанк спростив перевірку банками валютних операцій клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк спростив перевірку банками валютних операцій клієнтів

Особисті фінанси
2049
Національний банк України пом’якшив вимоги з аналізу та перевірки інформації про фінансові операції та їх учасників для покупки іноземної валюти з метою перерахування за межі України, повідомляється на сайті регулятора.
За інформацією НБУ, тепер вимоги щодо аналізу операцій не поширюються на договори, укладені резидентами з міжнародними компаніями з переліку 2000 найбільших публічних компаній світу (Forbes Global 2000), а також на розрахунки в рамках міжнародних договорів України та оплату зобов’язань в розмірі не більше еквівалента 150 тисяч гривень за операцію.
Також НБУ дозволив банкам формувати один висновок на контракт, а не перевіряти кожну операцію в його рамках.
Крім того, регулятор виключив з переліку індикаторів підозрілої фінансової операції наявність угод про поставки робіт або послуг на митну територію інших країн. У той же час вимога до банків переконатися в дійсності наданих клієнтом документів і відповідно їх законодавству України залишається в силі, при цьому можлива перевірка в публічних джерелах і мережі Інтернет.
Нагадаємо, Національний банк України в 2016 році планує поступово скасовувати введені в 2014-2015 роках валютні обмеження відповідно до темпів реалізації попередніх умов, передбачених в “дорожній карті”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас