Гройсман презентував е-Раду за «десятки мільйонів» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман презентував е-Раду за «десятки мільйонів»

Казна та Політика
889
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман пообіцяв незабаром перевести український парламент на повністю безпаперову роботу.
Про це він розповів під час презентації «електронного парламенту».
«Ми повністю перейдемо на безпаперову роботу і всі (нардепи. – Ред.), будуть використовувати свої пристрої. Ми не збираємося нікому купувати ці пристрої, але ці пристрої у кожного сьогодні свої – можна працювати на планшеті, на смартфоні, де кому зручно», – зазначив спікер.
Крім того, він розповів, що зараз у Верховній Раді вже виконано величезний масив роботи з впровадження системи електронного парламенту. Так, за словами Гройсмана, в даний час закуплено 50 швидкісних сканерів для оцифровки інформації і станом на сьогоднішній день 2,5 тисячі документів оцифровано; близько тисячі робочих місць працівників апарату модернізовані новими системними блоками, сканерами та іншою технікою; бездротовим доступом в Інтернет оснащені 14 точок, що покривають будівлю самого парламенту і приміщення комітетів.
Спікер також зазначив, що поки для нардепів оснащено всього 41 робоче місце, проте незабаром планується здійснити модернізацію і залу, в якому проходять засідання Погоджувальної ради.
Серед інших новинок в роботі Верховної Ради Гройсман виділив впровадження електронного кабінету для дистанційної роботи нардепа в комітетах.
«Ми завершуємо впроваджувати електронний кабінет для народного депутата, щоб він мав можливість дистанційно працювати в комітеті. Зокрема, це стосується голосування за прийняття рішень у комітетах, нардеп зможе працювати і голосувати за рішення комітету, перебуваючи поза залою комітету », – сказав Гройсман.
Він також заявив про те, що в майбутньому планується поліпшити зв’язок Верховної Ради з громадськістю за допомогою електронних новацій. Зокрема, серед нових можливостей – електронні протоколи, які дозволять всім бажаючим повністю відстежити процес прийняття рішення, «доступні й розумні інтерфейси», вдосконалення електронних петицій.
Відповідаючи на запитання журналістів, скільки буде коштувати така технічна модернізація Верховної Ради, Гройсман не назвав конкретної суми, проте відзначив, що на це потрібні мільйони, які за 2-3 роки зекономляться.
«Металеві шафи з величезними картотеками треба замінити сучасними комп’ютерами. Це мільйони, десятки мільйонів, але вони за 2-3 роки зекономляться », – уточнив Голова ВР.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас