Екс-голова МВФ увійшов до наглядової ради банку Пінчука — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-голова МВФ увійшов до наглядової ради банку Пінчука

Кредит&Депозит
1601
Банк «Кредит Дніпро», підконтрольний українському бізнесменові Віктору Пінчуку, сформував нову наглядову раду з шести осіб, чотирма незалежними членами якого стали відомі міжнародні економісти Домінік Стросс-Кан, Андерс Ослунд, Жан-Пьер Сальтьель, Алекс Мунтяну.
Як говориться в повідомленні банку в середу, ще двома безпосередніми представниками акціонера стали виконавчий директор інвестиційно-консалтингової групи EastOne, що об’єднує активи В.Пінчука, Михайло Царьов і виконавчий директор з інвестиційної діяльності EastOne Андрій Дудник.
«Сьогодні ми отримали чудову можливість будувати подальшу стратегію розвитку банку, спираючись на унікальний досвід провідних світових економістів і фінансистів і практику роботи відповідно до кращих світових стандартів», – наводиться в релізі «Кредит Дніпра» коментар глави правління Олени Малинської.
У ньому уточнюється, що головою наглядової ради став А.Дудник.
 Д.Стросс-Кан – французький економіст і політик, голова Міжнародного валютного фонду в 2007-2011 рр.
А. Ослунд – шведський економіст і колишній дипломат, який живе в Америці; провідний міжнародний експерт з питань національних економік України, Росії та країн б. СРСР.
Ж.-П..Сальтьель – французький економіст, президент Rothschild Сonseil International в 1998-2004 рр. Працював у МЗС Франції, обіймав посаду заступника директора Credit Industriel et Commercial, був партнером в Maison Lazard et Cie.
А.Мунтяну – керуючий директор регіонального фонду прямих інвестицій Europe Virgin Fund (EVF), організованого інвестиційною компанією “Драгон Капітал”. Займає посади голови спостережної ради в Portmone і «Прайм Груп», компаніях «Чумак» та «Венбест».
Банк «Кредит Дніпро» заснований в 1993 році. Єдиним акціонером фінустанови на 7 грудня 2015 була компанія «Бренкрофт Ентерпрайзез Лімітед», 100% статутного капіталу якої володіє компанія Paramigiani Management Limited (обидві – Кіпр). У свою чергу, 99% акцій Paramigiani Management Limited прямо і ще 1% опосередковано належать Віктору Пінчуку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас