Україна заощадить до 200 млн грн на рік після ліквідації збиткових шахт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна заощадить до 200 млн грн на рік після ліквідації збиткових шахт

Енергетика
479
Ліквідація деяких вуглевидобувних підприємств дає можливість заощадити до 200 млн грн на рік коштів з Державного бюджету України.
Про це йдеться у звіті про хід та результати виконання програми діяльності Кабінету міністрів України за 2015 рік.
“З метою оптимізації державних витрат на вугільну галузь підготовлені зміни в порядок ліквідації вугледобувних підприємств (ліквідація так званої третього групи шахт), які дозволять прискорити здійснення заходів з підготовки вугледобувних підприємств до ліквідації на 12 місяців і заощадити не менше 200 млн грн на рік державних коштів. По суті буде економія бюджетних коштів на утримання неперспективних збиткових шахт, що посприяє збалансованій роботі перспективних шахт “, – наголошується в документі.
Також переглянуто перелік вугледобувних підприємств, що підлягають приватизації. Зокрема, готуються передприватизаційні документи по п’яти вугледобувним підприємствам ДП “Львіввугілля” та ДП “Волиньвугілля”, підшукується фінансовий ресурс для завершення підготовки в (упорядкуванні земельної та технічної документації) для вугледобувних підприємств на Сході України в першому півріччі 2016 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас