Здайте банківську ліцензію і йдіть з Богом: Голова НБУ очікує нових банкрутств банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Здайте банківську ліцензію і йдіть з Богом: Голова НБУ очікує нових банкрутств банків

Кредит&Депозит
6631
Голова Національного банку Валерія Гонтарева не виключає подальшу ліквідацію банків.
Про це вона повідомила на зустрічі з Європейською бізнес асоціацією (ЄБА).
“Це те, про що ми весь час говорили – про очищення банківського сектора. Ми глобально вважаємо, що розчищення закінчено. Це не означає, що не закриватимуться банки. Я можу вам сказати, що в країні на сьогоднішній день 90 банків, і це менше 10% системи, з яких 85 представляють 5%. Ми тільки починаємо з ними працювати. Як ви розумієте, ризиків для фінансової стабільності країни вони не представляють”, – сказала вона.
За словами голови НБУ, фактичне розчищення було закінчено ще в середині минулого року.
Глава Нацбанку нагадала, що для середніх і дрібних банків вимоги по капіталу були підвищені до 500 млн грн, а також була спрощена законодавча процедура консолідації та процедура самоліквідації.
“Якщо майбутнього немає і стратегії немає (у банку), то, будь ласка, поверніть всі свої пасиви і здайте банківську ліцензію і йдіть з Богом собі. Ви просто не повинні бути в банківській системі”, – підкреслила Валерія Гонтарева.
Вона зазначила, що 2% банків, які ще не розкрили структуру власності, є проблемними, при цьому деякі банки мають підставних власників.
“От є власник, каже, що у нього капітал 900 млн, приносить навіть якісь документи, що підтверджують, а в цей момент шукає роботу водія за 10 тис. грн”, – повідомила пані Гонтарева.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас