Екс-глава МВФ постане перед судом Іспанії за шахрайство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-глава МВФ постане перед судом Іспанії за шахрайство

Кримінал
569
Колишній директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ), екс-міністр економіки Іспанії Родріго Рато постане перед судом за звинуваченням у шахрайстві з кредитними картами.
Вищий суд Іспанії в понеділок заявив, що відкриває справу проти Р.Рато і ще декількох десятків осіб, які використовували кредитні картки банку Bankia для оплати власних витрат. Всі вони входили до ради директорів або в керівництво банку.
Звинувачення добивається для Р.Рато 4,5 року позбавлення волі.
На посаді голови МВФ Р.Рато перебував з 2004 року по 2007 рік. У 2010 році став директором Bankia, проте через два роки покинув цей пост.
Після його відходу Bankia зіткнулася з серйозними фінансовими проблемами і запросила допомогу в уряду. Тоді з’ясувалося, що у банку були проблеми зі звітністю. У результаті Bankia був частково націоналізований.
Допомогу банківській системі Іспанії довелося надавати з фондів Європейського Союзу. Це стало одним з витків кризи в єврозоні, а сама Іспанія опинилася на межі банківської кризи.
Суд почав розслідування розміщення акцій банку на біржі в середині 2011 року, що також проходило за участю Р.Рато. Багато іспанці, купивши папери банку, понесли серйозні втрати.
Р.Рато є одним з лідерів Народної партії Іспанії. Колишній чиновник заперечує всі звинувачення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас