"Газпром" готується до нафти по $ 20 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" готується до нафти по $ 20

Енергетика
1560
У «Газпромі» почали тестувати варіанти бюджету компанії при падінні ціни на нафту до рівнів $25 і $20 за барель.
Про це розповів перший заступник начальника фінансово-економічного департаменту Ігор Шаталов на зустрічі в інвесторами в Нью-Йорку.
«Закладена в бюджет ціна на нафту $ 50 за барель була нижчою більшості прогнозів аналітиків, але ми паралельно зробили сценарій з ціною нафти $ 35 за барель … Зараз ми ведемо роботу з аналізу сценаріїв з ціною нафти $ 25 і $ 20 за барель», – сказав він.
Член правління газового холдингу Олег Аксютін в ході тієї ж зустрічі заявив, що в компанії вважають тимчасовим поточне падіння нафтових цін. Також Аксютін підкреслив, що держава зацікавлена в збереженні цілісності групи «Газпром». «Особливо в поточний кризовий період», – зазначив топ-менеджер.
Раніше в січні про розрахунок стресового сценарію з ціною на нафту $ 20-25 за барель і навіть нижче розповів фінансовий директор Ощадбанку Олександр Морозов. За його словами, базовий сценарій, закладений в бізнес-план на 2016 рік, припускає, що середня ціна на нафту марки Brent в 2016 році складе $ 35 за барель (проти $ 50 за барель, закладених у базовий сценарій, підготовлений в кінці 2015 року). При цьому середній курс долара складе 77,4 руб./дол., Попередній сценарій припускав середній курс близько 60 руб./дол.
За словами глави компанії ЛУКОЙЛ Вагіта Алекперова, в компанії готуються до середньої по 2016 році ціні бареля нафти $ 30 за барель. При цьому стресовий сценарій передбачає падіння ціни до $20. Алекперов вважає, що критичним моментом для російської нафтової галузі стане падіння цін на нафту нижче $ 24 за барель.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас