У Китаї розкрита найбільша афера в області інтернет-кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї розкрита найбільша афера в області інтернет-кредитування

Кримінал
847
У Китаї розкрили найбільшу в історії країни аферу в сфері інтернет-кредитування. Онлайн-платформа Ezubao діяла в країні з 2014 року і залучила за цей час більше 900 000 інвесторів. Загальний збиток оцінюється в 50 млрд юанів ($ 7,6 млрд).
Ezubao функціонувала за принципом типової фінансової піраміди і гарантувала вкладникам виплати набагато вище банківських – до 9% -14,6% річних.
Заарештовано 21 фігурант справи, серед яких засновник шахрайської схеми Дін Нін. Вони були затримані ще 14 січня за підозрою у фінансових махінаціях.
За даними слідства, Ezubao була заснована в липні 2014 Yucheng Group, що базується в провінції Аньхой. У наприкінці 2015 року китайські фінансові регулятори виявили ознаки порушень у діяльності компанії, тоді ж і почалося розслідування. За словами слідчих, їм належить важке розслідування у зв’язку з заплутаністю справи і величезною кількістю залучених учасників та проведених ділових операцій.
В даний час правоохоронці активно співпрацюють з Комісією з регулювання банківської діяльності Китаю, Народним банком КНР та іншими відомствами для прискорення ходу розслідування і максимальної компенсації втрат вкладникам.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас