Експерт спрогнозував курс гривні на кінець лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт спрогнозував курс гривні на кінець лютого

Валюта
8957
Січень не був показовим щодо коливання курсу валют в Україні,через сильне зменшення економічної активності.
Про це в ході економічного подкасту 92 на порталі Finance.UA розповів Голова Ради Незалежної Асоціації Банків України Роман Шпек.
“На лютий я передбачаю, що курсові коливання будуть на рівні таких, як вони зараз знаходяться”, – впевненно заявив він.
Роман Шпек, також, розповів про ще один чинник, який впливає на курсові коливання.
“Наш Уряд завжди гордився, як добре виконується бюджет і що в них на єдиному казначейському рахунку 48-49 млрд гривень. І за три дні вони 30 млрд потратили, якщо вони розуміли, що вони їх будуть тратити, то можна було було потратити ці кошти на протязі двох, трьох років”, – додав Роман Шпек.
На його думку, якщо Уряд буде правильно управляти видатковими коштами державного бюджету, якщо буде нормальний рівень комунікації, то курс на кінець року буде 25-27 гривень за долар.
“Надзвичайно важлива боротьба з тіньовою економікою. Ви розумієте, що курс рве не стільки офіційний курс, як курс чорного ринку і значні обсяги торгів перейшли на цю плошадку. Обсяги торгів на офіційному валютному ринку скорочуються не тільки через те, що падають обсяги торгівлі. А через те, що національний банк підвищив вимоги до фінансового моніторингу. Не всі контрагенти можуть купити валюту на офіційних площадках. Ми ж говоримо про те що обсяги тіньової економіки були десь 40-45%, а зараз стали більшими”, – заявив Роман Шпек.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас