НКРЗІ розраховує впровадити другий етап зниження ставок інтерконекту з липня 2016 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЗІ розраховує впровадити другий етап зниження ставок інтерконекту з липня 2016 р

Казна та Політика
250
Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації, розраховує впровадити другий етап зниження ставок взаємоз’єднання (інтерконекту) між мережами з 1 липня 2016 року.
Як наголошується в повідомленні комісії на сайті, зменшення бар’єрів щодо міжмережевих дзвінків є одним з пріоритетних питань НКРЗІ, “особливо в умовах переходу до активної фази впровадження послуги перенесення номера”.
Регулятор вирішив провести аналіз впливу зниження ставок з 36 копійок / хвилина до 23 копійок / хвилин (впроваджені з жовтня 2015 року – ред.) На результати фінансово-економічної діяльності операторів (доходи, витрати), їх відрахувань до бюджету і на обсяг міжмережевого трафіку.
“Враховуючи особливості бізнес-процесів операторського ринку, комісія очікує надходження необхідної для аналізу інформації протягом лютого 2016 року”, – йдеться в повідомленні.
Крім того, в НКРЗІ завершується доопрацювання Порядку встановлення розмірів розрахункових такс за послуги пропуску трафіка до телекоммереж операторів з істотною ринковою силою. Очікується, що після всіх процедур цей порядок набуде чинності з 1 червня 2016 року.
“З урахуванням вищезазначеного, комісія вважає за доцільне перенести запровадження другого етапу зменшення розрахункових такс з 1 липня 2016 року”, – підкреслюють в комісії.
Раніше регулятор розраховував на зниження ставок інтерконекту з січня поточного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас