До проекту МБРР вартістю $ 300 млн підключилося ще одне українське місто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До проекту МБРР вартістю $ 300 млн підключилося ще одне українське місто

Казна та Політика
738
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України (Мінрегіон) повідомило, що в рамках співпраці з міжнародними фінансовими організаціями продовжує розширення географії проектів з модернізації систем централізованого теплопостачання.
Зокрема, до проекту “Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України” підключиться комунальне підприємство міста Тернопіль. “Вартість робіт в рамках впровадження енергоефективних заходів, які будуть реалізовані в місті, складе $ 24670000”, – йдеться в повідомленні Мінрегіону.
Міністерство уточнює, що за кошти, передбачені на реалізацію заходів проекту, КП ТМ “Тернопільміськтеплокомуненерго” планує провести реконструкцію 9 котелень, побудувати 2 когенераційні станції, встановити 311 індивідуальних теплових пунктів і автоматичну систему управління технологічними процесами, що дозволить в режимі реального часу відслідковувати стан роботи систем теплопостачання міста. За рахунок цього планується досягти економії теплової енергії при виробництві і транспортуванні, економії палива, зменшення споживання електроенергії за рахунок власного виробництва та економії, зменшити викиди СО2.
Роботи в Тернополі будуть проводитися в рамках інфраструктурного проекту “Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України”. На першому етапі учасниками проекту стане вісім міст: Вінниця, Дніпропетровськ, Кам’янець-Подільський, Миколаїв, Херсон, Харків, Чернігів і Тернопіль.
Проект реалізується за рахунок коштів позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР). Загальна вартість робіт складе більше $ 300 млн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас