Глава SpaceX має намір сам відправитися в космос — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава SpaceX має намір сам відправитися в космос

Світ
472
Засновник аерокосмічної компанії SpaceX Ілон Маск (Elon Musk) заявив, що хоче сам відправитися в космічний політ, можливо, в найближчі чотири-п’ять років, і організувати перші польоти на Марс до 2025 року. Про свої плани Маск повідомив на фестивалі StartmeupHK Festival, що проходив минулого тижня в Гонконзі.
44-річний мільярдер пообіцяв представити свій детальний план відправки поселенців на Марс у вересні на Міжнародному конгресі з астронавтики (International Astronautical Congress, IAC) в Мексиці.
В даний час SpaceX працює над підготовкою пілотованого варіанта космічного корабля Dragon 2, який доставлятиме астронавтів на Міжнародну космічну станцію (МКС) і назад на Землю вже в кінці наступного року. Маск заявив, що хотів би відправитися на ньому в космос «можливо, через чотири або п’ять років».
«Напевно, було б непогано відправитися на космічну станцію», – повідомив він Крісті Лю Стаут (Kristie Lu Stout), телеведучій CNN International, додавши, що сподівається почати польоти на Марс в 2025 році. «Так це не за горами», – здивувалася Стаут. «Так, дев’ять років, – відповів Елон Маск. – Схоже, що для мене це досить тривалий період ».
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас