Експерт назвав фактори, які впливають на валютний ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт назвав фактори, які впливають на валютний ринок

Валюта
1134
Наразі існують два фактори, які впливають на валютний ринок – зовнішні і внутрішні. Про це в ході економічного подкасту 92 на порталі Finance.UA розповів Голова Ради Незалежної Асоціації Банків України Роман Шпек.
“Питання валютного курсу в Україні – це як політична, так і економічна категорія. Те, що курс міняється – це нормально. Не нормально те, що немає достатньо комунікацій і пояснень, чому і що відбувається”, – заявив він.
Крім того, на думку Романа Шпека є зовнішні чинники, які пов’язані з зміцненням американської економіки і зміцненням американського долара по відношеню до інших валюют.
“Наступний чинник – це стрімке падіння цін на нафту і те, що їх супроводжує падіння на інші, так звані, комодатис: сталь, сталериварні вироби, руда, зерно, пшениця, кукуруза та інші. Ціни падають і це впливає на обсяги в грошовому виразі експортної виручки тих країн, де доля сировинних ресурсів в екпсорті значно висока. Україна є такою країною”.
Також, Роман Шпек відзначив, что в Україні є свої внутрішні фактори.
“У нас зараз багато розмов йде про транш від МВФ, але ніхто не хоче сказати, що Україна отримує транш, який повинна була отримати в грудні минулого року і у вересні минулого року. Адже тільки за неспроможності влади і за небажанням влади проводити реформи, жити в рамках підписанної коаліційної угоди, налагодити взаємодію батьків з дітьми, коаліції з урядом, а уряду бути також відповідним партнером з коаліцією, а не звинувачувати тільки. Потрібні якісні комунікації. Тільки за рахунок цього Україна не отримала 6 млрд доларів для підтримки ЗВР”, – підсумував Роман Шпек.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас