Швейцарія проголосує про виплату всім громадянам по 2,5 тис. франків на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія проголосує про виплату всім громадянам по 2,5 тис. франків на місяць

Світ
7259
Швейцарцям належить обговорити пропозицію, відповідно до якої кожен громадянин країни буде щомісяця отримувати по 2,5 тис. швейцарських франків ($ 2447) незалежно від того, працює він чи ні.
Дітям передбачається виплачувати по 625 франків.
Федеральний уряд повідомив, що загальне голосування з даного питання відбудеться в червні.
Якщо ініціатива буде схвалена, Швейцарія стане першою країною, в якій громадянам гарантований базовий щомісячний дохід, що не залежить від будь-яких умов.
Дослідження Demoscope Institute показало, що більшість швейцарців мають намір продовжувати працювати або шукати роботу, навіть якщо такий закон буде прийнятий. Лише 2% респондентів заявили, що звільняться, якщо їм будуть гарантовані щомісячні виплати у 2,5 тис. франків, а 8% – обміркують таку можливість і приймуть рішення в залежності від обставин.
При цьому третина з 1076 опитаних переконана, що інші громадяни перестануть працювати, якщо закон буде прийнятий. Однак більше половини респондентів (56%) вважають, що проект не буде схвалений.
Загальні щомісячні виплати громадянам обійдуться Швейцарії в 208 млрд франків на рік. З них 150 млрд франків припаде на доходи держави від збору податків, ще 55 млрд франків передбачається брати з фондів соцстрахування.
За матеріалами:
The Independent
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас