Швейцарські банки виплатили владі США штрафів на 1,36 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарські банки виплатили владі США штрафів на 1,36 млрд доларів

Світ
319
З березня 2015 року фінансова влада США отримала від швейцарських банків виплачених штрафів на 1,36 млрд доларів. Такі результати досудових угод з 80 кредитними установами, які у США звинувачували в допомозі клієнтам при ухиленні від податків.
Угоди також торкнулися більше 34 тис. рахунків громадян США у Швейцарії, на яких у сумі містилося 48 млрд доларів. Крім того, банки, що прийняли участь у спеціальній програмі для кредитних установ зі Швейцарії, зобов’язалися співпрацювати зі слідством, повідомили в американському Міністерстві юстиції.
Завдяки програмі, більш 54 тис. американців заплатили більше 8 млрд доларів податків і штрафів.
Програма для швейцарських банків (Swiss Bank Program) була запущена в 2013 році і передбачає досудове врегулювання конфлікту з американською владою в обмін на грошову компенсацію, інформацію про громадян США, які ухиляються від сплати податків на батьківщині, а також співпрацю зі слідством.
Одні з найбільших штрафів в рамках програми довелося виплатити швейцарським банкам UBS і Credit Suisse, які заплатили відповідно 780 млн доларів і 2,5 млрд доларів.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас