ЄБРР виділив "Львівводоканал" €27,5 млн для покращення послуг з очищення стічних вод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділив "Львівводоканал" €27,5 млн для покращення послуг з очищення стічних вод

Казна та Політика
146
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) спільно з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) і Східноєвропейським партнерством у сфері енергоефективності та екології (E5P) виділив міському комунальному підприємству “Львівводоканал” 27,5 млн євро для покращення послуг з очищення стічних вод у місті.
Про це йдеться в повідомленні ЄБРР.
“Фінансування для проекту включає в себе кредит ЄБРР на суму до 15 млн євро, кредит НЕФКО на суму 5 млн євро, а також до 7,5 млн євро у формі інвестиційного гранту E5P, основним донором якого є Європейський Союз”, – сказано в повідомленні .
Відзначається, що новий проект дозволить “Львівводоканалу” реконструювати і модернізувати інфраструктуру очищення стічних вод і встановити потужності для виробництва біогазу та когенерації.
В результаті реалізації проекту очікується значна економія енергії та підвищення якості послуг.
Згідно з повідомленням, інвестиційна програма дозволить “Львівводоканалу” встановити теплоелектростанцію, функціонуючу на біогазі стічних вод і виробляти до 39 400 МВтг електроенергії на рік, що забезпечить істотну економію енергії для компанії.
Позитивний вплив на екологію міста і регіону також забезпечить установка пісковловлювачів і станції хімічного осадження, які повинні поліпшити очищення стічних вод у Львові і скоротити викиди в річку Полтву.
Технічну допомогу в підготовці даного проекту зробило Шведське агентство міжнародного співробітництва у сфері розвитку (SIDA).
Нагадаємо, раніше Європейський банк реконструкції та розвитку виділив міському комунальному підприємству “Львівводоканал” 15 млн євро кредиту на модернізацію інфраструктури.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас