Абромавічус: Приватизація в Україні - це головна точка зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абромавічус: Приватизація в Україні - це головна точка зростання економіки

Казна та Політика
765
Приватизація держкомпаній є головною точкою зростання української економіки, так як вона сприяє приросту прямих іноземних інвестицій, робочих місць і знижує корупційні ризики в управлінні підприємствами.
Про це в ході виступу у Верховній Раді повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.
“У нашому баченні сьогодні приватизація – це головна точка зростання економіки і найефективніший спосіб залучення прямих іноземних інвестицій. Це також ефективний спосіб боротьби з корупцією, створення нових робочих місць, залучення недорогого кредитного ресурсу, відкриття нових ринків реалізації продукції», – сказав він.
Абромавічус подякував депутатам за прийняття у четвер, 28 січня, в першому читанні законопроекту про внесення змін до приватизаційний процес.
“Він (законопроект – ред.) відкриє шлях до прозорої та професійної приватизації, яку ми чекаємо вже давно”, – додав міністр.
Як повідомлялося, депутати Верховної Ради 28 грудня в ході голосування за основу забезпечили підтримку депутатського законопроекту, що передбачає внесення змін до процедури приватизації, зокрема, скасування обов’язкового продажу на фондових біржах 5-10% акцій стратегічних державних підприємств при проведенні їх приватизації.
Також даний законопроект регламентує залучення радників при проведенні приватизації стратегічних підприємств. Крім того, згідно з документом, до приватизації не будуть допущені резиденти країни-агресора.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас