Економіку України стабілізують зміни до Конституції, - Новак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіку України стабілізують зміни до Конституції, - Новак

Казна та Політика
2746
Для забезпечення економічної стабільності до Конституції України необхідно внести економічний розділ з десятьма основними макропоказниками.
Про це написав глава Комітету економістів України Андрій Новак.
“Якщо не працює механізм експертних рекомендацій, якщо не працюють закони, не працюють кодекси, залишається останнє – найвищий законодавчий акт прямої дії – Конституція України”, – написав він.
За словами експерта, зазначений розділ повинен передбачати такі норми: граничний дефіцит Державного бюджету не повинен перевищувати 3% ВВП, граничне коливання курсу гривні протягом фінансового року – не більше 2% на рік в будь-яку сторону (девальвація/ревальвація), співвідношення доходів (податків) між центральним і місцевими бюджетами – 50% на 50%.
“Коли в Конституції будуть вказані конкретні цифрові параметри, які неможливо по-різному трактувати, то це буде тими рамками, в межах яких змушений буде працювати будь-який уряд і Національний банк України: виконуєш параметри – працюєш далі, не виконуєш – відставка. Іншого способу змусити наш політикум працювати на державу я не бачу”, – резюмував економіст.
Нагадаємо, раніше Новак заявив, що економічних підстав для девальвації гривні на даний момент немає, і основною причиною обвалу курсу національної валюти є спекуляції.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас