Рада планувала збільшити частку українських фільмів у касових зборах в десять разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада планувала збільшити частку українських фільмів у касових зборах в десять разів

Казна та Політика
426
Верховна Рада прийняла за основу законопроект про державну підтримку кінематографії в Україні.
За законопроект №3081-д проголосувало 234 народних депутати.
Законопроектом пропонується визначити форми і порядок надання державної фінансової підтримки суб’єктам кінематографії; пропонується створити Раду з державної підтримки кінематографії.
Законопроектом деталізується механізм участі держави у фінансуванні кіновиробництва, визначаються культурні та виробничі критерії Культурного тесту фільмів, вводиться бальна система – оціночні елементи національних фільмів тощо.
Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, запропоновані законопроектом норми повинні привести збільшення частки українських фільмів у касових зборах України з сьогоднішніх 2,5% до 25%, збільшення частки українських фільмів і серіалів в ефірі загальнонаціональних телеканалів в три рази.
Також автори законопроекту розраховують на залучення іноземних виробників контенту, витрати яких на території України можуть скласти 2,5 млрд грн за найближчі п’ять років.
Нагадаємо, що на виробництво українських фільмів у 2015 році бюджетом передбачено 63,8 млн грн. У серпні Державне агентство України з питань кіно заявило про необхідність додатково виділити з державного бюджету на кіновиробництво 120 млн грн.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас