Український стартап Drone.ua вийшов на європейський ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український стартап Drone.ua вийшов на європейський ринок

Фондовий ринок
823
З початку 2016 року розпочало роботу підприємство UAV.tools, яке засноване українським стартапом Drone.ua і його партнерами з Латвії. Компанія заснована на базі підприємств Rigas Dronu Fabrika і Aerial Production Services. Переговори про її створення почалися ще в травні 2015 року.
UAV.tools – перше закордонне підприємство української компанії, яка активно займається комерційними сервісами з використанням дронів (їх застосовують майже скрізь – від будівництва CDMA-мережі до гасіння пожеж). Але на цьому офісі компанія не зупиниться. Український стартап вже знайомий з латвійським ринком, оскільки один з його співзасновників, Февзі Аметов, курирував роботу з інвестфондами на місцевому ринку.
Як розповів співзасновник Drone.ua Валерій Яковенко, в Латвії стартап буде займатися проектами з геодезії та топографії (в Україні в основному займаються сільським господарством).
Основні зарубіжні ринки для стартапу зараз – це країни Балтії та Скандинавії, але пізніше збираються вийти і в Центральну і Західну Європу. «Пропонувати наші рішення у Франції чи Іспанії ми можемо вже зараз, але важливо забезпечити процес технічної або сервісної підтримки», – каже Валерій.
У стартапу вже є ряд клієнтів у Європі, серед них – Metrum, Binders, Getliņi EKO. Це регіональні підприємства, що працюють у сферах геодезії і кадастрових робіт, дорожнього будівництва та утилізації відходів.
Для виходу на європейський ринок стартапу, що займається дронами, важливо розуміти, що тут є ряд обмежень. В основному вони зводяться до польотів на висоті не більше 150 м, вагою апаратів не більше 25 кг, дотриманню техніки безпеки, віддаленості від об’єктів або людей. Важливо також розуміти, що регуляторна політика по дронам в ЄС відрізняється від країни до країни.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас