Мінфін прогнозує поліпшення фінрезультатів діяльності Ощадбанку та Укрексімбанку в результаті докапіталізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін прогнозує поліпшення фінрезультатів діяльності Ощадбанку та Укрексімбанку в результаті докапіталізації

Казна та Політика
289
Міністерство фінансів України очікує істотне поліпшення фінансових результатів діяльності державних Ощадбанку та Укрексімбанку в середньостроковій перспективі в результаті ухваленого напередодні урядом рішення про докапіталізацію фінустанов на 4,96 млрд грн і 9,32 млрд грн відповідно, повідомила прес-служба Міністерства фінансів.
“З цим зміцненням капітальної бази і наступним впровадженням високих міжнародних стандартів незалежного корпоративного управління в державних банківських установах ми очікуємо істотного поліпшення фінансових результатів діяльності цих двох держбанків вже в середньостроковій перспективі”, – цитує прес-служба заступника міністра фінансів Артема Шевальова.
Як наголошується в повідомленні, статутний капітал Ощадбанку збільшиться на 4,96 млрд грн – до 34,8 млрд грн. Укрексімбанк докапіталізовано на 9,32 млрд грн, що дозволило підвищити його статутний капітал до 31 млрд грн.
Мінфін уточнив, що розміри докапіталізації були визначені за результатами діагностичного обстеження (перегляд якості активів і стрес-тестування), проведеного в 2015 році Національним банком України на основі технічного завдання, узгодженого з фахівцями МВФ і Світового банку.
Як повідомлялося, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду в 27 січня повідомив про докапіталізацію Укрексімбанку майже на 10 млрд грн і Ощадбанку майже на 5 млрд грн, повідомив
“Додатково уряд вносить до статутного капіталу Укрексімбанку майже 10 млрд грн і в статутний капітал Ощадбанку майже 5 млрд грн”, – сказав він.
За словами прем’єр-міністра, це підтримає стабільність двох основних державних банків, забезпечить обсяги кредитування і сприятиме розвитку української економіки.
Банки повинні бути докапіталізовані за підсумками проведених у 2015 році стрес-тестів. Згідно з проектом меморандуму, на кінець листопада 2015 року з підсумками діагностування 18 з 20 найбільших банків сумарна їх потреба в докапіталізації була визначена в 156 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас