Порошенко хоче, щоб в Україні була створена національна система кібербезпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко хоче, щоб в Україні була створена національна система кібербезпеки

Казна та Політика
337
Президент України Петро Порошенко заявив про необхідність невідкладного створення національної системи кібербезпеки.
Як повідомляє прес-служба президента України, Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) під головуванням П.Порошенко розглядає питання про національну систему кібербезпеки.
“Очевидна необхідність створення національної системи кібербезпеки. Нею будуть займатися відповідні підрозділи СБУ, кіберзахисту – відповідні підрозділи ДСТСЗІ (департамент спеціальних телекомунікаційних систем та захисту інформації СБУ – ред.), а боротьбою з кіберзлочинністю – відповідні підрозділи МВС. Координацію та ефективну взаємодію забезпечуватиме відповідне підрозділ РНБО”, – заявив П.Порошенко на засіданні РНБО.
Така модель взаємодії має бути відпрацьована негайно, в тому числі за допомогою передбачених коштів спеціальних трастових фондів НАТО, підкреслив він.
П.Порошенко додав, що під час роботи над стратегією були максимально враховані рекомендації експертів багатьох консалтингових компаній.
“Кіберпростір зараз перетворився на ще одне поле протистояння і боротьби за незалежність держави. Різні спроби порушення штатного режиму функціонування національних ресурсів, використання кіберпростору для шпигунства, несанкціонованого доступу до інформації, спроби використовувати кібератаки для досягнення політичних цілей”, – сказав президент.
Зокрема, П.Порошенко нагадав про атаки хакерів на енергетичні об’єкти країни, зокрема “Прикарпаттяобленерго” та інші, в результаті чого без електроенергії залишилися 80 тис. споживачів. Причиною аварій стало втручання сторонніх осіб у роботу автоматичної системи контролю та управління енергообладнанням.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас