НАБУ підозрює менеджмент СхідГЗК у завданні збитків на $20 млн при закупівлях уранового концентрату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ підозрює менеджмент СхідГЗК у завданні збитків на $20 млн при закупівлях уранового концентрату

Кримінал
263
Національне антикорупційне бюро (НАБУ) підозрює посадові особи держпідприємства “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” (СхідГЗК, Жовті Води Дніпропетровської обл.) У завданні державі збитків на $ 20 млн при закупівлях уранового концентрату в 2014-2015 роках.
Така інформація викладена в матеріалах, оприлюднених в Єдиному держреєстрі судових рішень.
“Посадові особи СхідГЗК, діючи умисно, з корисливих мотивів, достовірно знаючи, що суспільство STEUERMANN Investitions- und Handelsgesellschaft mbH здійснює лише посередницьку діяльність … підписали з цим товариством договір і ряд додаткових угод про постачання уранового концентрату за цінами, що значно перевищують ціни безпосередніх виробників”, – зазначено в документах.
За даними НАБУ, не дивлячись на те, що СхідГЗК підписав контракт з STEUERMANN, фактичні поставки здійснювалися безпосереднім виробником продукції – ТОВ “Сепногорський гірничо-хімічний комбінат” (Казахстан).
Як повідомлялося, щорічні потреби українських АЕС в урані становлять 2,4 тис. тонн, тоді як власний видобуток СхідГЗК на сьогодні не перевищує 1 тис. тонн на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас