Канадський винахідник підняв Mini Cooper за допомогою екзоскелета власної розробки (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канадський винахідник підняв Mini Cooper за допомогою екзоскелета власної розробки (відео)

Технології&Авто
1329
Канадський винахідник Джеймс Хобсон, яким називає себе Hacksmith, одержимий екзоскелетами. У 2014 році, надихнувшись фільмом «Елізіум – раю не на Землі», The Hacksmith (вільний переклад – «хак-коваль») розробив спеціальний екзокостюм, а точніше тільки верхню частину, яка зробила його досить сильним, щоб підняти 77-кілограмову штангу. У цьому році він розробив нижню частину екзоскелета, яка дозволила йому підняти легковий автомобіль. Говорячи точніше, задню частину Mini Cooper, повна маса якого становить 1,1 т.
Нове творіння Джеймса Хобсона, як і екзоскелет Fortis компанії Lockheed Martin, про яких ми писали раніше, використовує «архимедову механіку», тобто принцип важеля, а також ряд сучасних технічних засобів начебто пневматичних циліндрів, мотора, блоку акумуляторних батарей, шарнірів, храповика і інших допоміжних механізмів.
Що лежить в основі нижньої частини екзоскелета пневматична система з двома циліндрах забезпечує сумарний тиск 17 атмосфер. Теоретично, це достатньо для підйому 720 кг ваги. Сам винахідник зазначає, що через стислих термінів довелося ризикнути – пропустити попередній тест на міцність конструкції і відразу перейти до підйому легкового автомобіля. Весь процес був знятий на відео, яке згодом було опубліковано на офіційному каналі The Hacksmith на YouTube. Можете подивитися його нижче.
Ще недавно Хобсон обіймав посаду керівника розробки обладнання в маловідомій канадській фірмі, але напередодні Різдва 2015 роки він звільнився, щоб повністю присвятити себе створенню екзоскелета і пішов на вільні хліба. За словами Хобсона, зараз його завданням є створення повноцінного екзоскелета, який дозволить перевернути автомобіль.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас