Україні вдалося заробити лише один додатковий бал у рейтингу сприйняття корупції (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні вдалося заробити лише один додатковий бал у рейтингу сприйняття корупції (інфографіка)

Казна та Політика
969
За рік Україні вдалося заробити лише один додатковий бал за результатами світового індексу сприйняття корупції CPI 2015 року.
Таку статистику оприлюднила міжнародна організація Transparency International.
На сьогоднішній день індекс CPI країни становить 27 балів зі 100 можливих, що всього на 1 бал більше, ніж у минулому році. У всесвітньому рейтингу Україна займає 130 місце з 168 позицій. Торік країна була на 142-му місці з 175 позицій.
Здійснити невелике зростання індексу Україні вдалося завдяки збільшенню суспільного осуду корупціонерів, створенню антикорупційних органів і появі руху викривачів корупції. А ось зволікання з реальним покаранням хабарників, а також збільшення корупційної складової у відносинах бізнесу і влади не дають Україні зробити рішучий крок вперед за показниками CPI.
Найгірше на індексі CPI позначилася взаємодія влади та бізнесу.
За останній рік рівень корупції зріс в частині надання комунальних послуг підприємцям, щорічних податкових відрахувань. За цим показником Україна отримала -3 бали за шкалою World Economic Forum Executive Opinion Survey.
У той же час відбулося несуттєве покращення стосовно винесення судових рішень на користь підприємців і етичних норм поведінки державних чиновників при спілкуванні з представниками бізнесу. Але позитив у цих питаннях не переважив негатив від взаємодії з комунальниками та податківцями.
Трійкою лідерів у відомому світовому антикорупційному рейтингу CPI 2015 є Данія, Фінляндія та Швеція з 91, 90 і 89 балами відповідно.
Найбільш корумпованими країнами світу є Північна Корея та Сомалі з 8 балами. “Колегами” України з ганебного антикорупційному індексом в 27 балів є Іран, Камерун, Непал, Нікарагуа і Парагвай.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас