Глава МЕРТ пропонує після 15% -го підвищення вантажних залізничних тарифів зробити паузу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МЕРТ пропонує після 15% -го підвищення вантажних залізничних тарифів зробити паузу

Казна та Політика
167
Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус в спірному питанні залізничних тарифів пропонує на найближчий час обмежитися тільки 15% -ним підвищенням їх для всіх вантажоперевізників, відклавши подальше підвищення до більш детального аналізу ситуації.
“Ми залишаємося на тій позиції, що давайте зараз піднімемо на 15%, а потім сядемо і реально з промисловістю (проаналізуємо)”, – сказав він журналістам у кулуарах “Українського сніданку”, організованого Фондом Віктора Пінчука в Давосі в кінці минулого тижня.
“Я б не поспішав далі піднімати: подивимося, як вплине перше підвищення, тому що навіть у експортерів досить важкі світові ринки, оскільки ціни майже на всі дуже сильно просіли”, – додав міністр.
А.Абромавічус нагадав, що ініціатори підвищення тарифів пропонували здійснити його в два етапи: на першому – підняти всім на 15%, на другому – диференційовано залежно від галузей.
Коментуючи пропозиції металургів обмежити вивіз брухту з країни, міністр уточнив, що вони пропонують підвищити мито на експорт брухту втричі – з EUR10 за тонну до EUR30 за тонну.
“Зараз йде дискусія. На боці металургів те, що вони більше створюють робочих місць, ніж брухтовики, набагато більше платять податків, але потрібно дивитися, тому що тут можуть бути порушені наші зобов’язання перед СОТ і Євросоюзом”, – описав ситуацію глава Мінекономрозвитку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас