В Україні стали активніше інвестувати у вторинну комерційну нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні стали активніше інвестувати у вторинну комерційну нерухомість

Нерухомість
1131
Показник обсягу вторинних інвестиційних угод на ринку комерційної нерухомості України в 2015 році виріс на 38,3%, або на $ 18 млн, у порівнянні з 2014 роком – до $ 65 млн, при цьому в 2014 році до 2013 року зростання склало 1,5%, або $ 1 млн.
“Найбільш привабливими для вторинного інвестування на українському ринку нерухомості залишаються якісні об’єкти торговельної та офісної нерухомості, розташовані в Києві. Деякі інвестори також готові розглядати якісні торгові об’єкти в інших великих містах України, за винятком східних регіонів”, – відзначає директор департаменту аналітики і консалтингу по питань девелопменту компанії DTZ в Україні Марта Костюк.
При цьому в компанії відзначають, що зі середини 2014 до кінця 2015 року не зафіксовано зміни ставок прибутковості на ринку комерційної нерухомості. Так, до кінця 2015 року початкові ставки прибутковості найбільш якісних об’єктів офісної та торговельної нерухомості в Києві становили 13,5% річних, для преміальних об’єктів логістичної нерухомості в Київській області – близько 15% річних.
За даними DTZ, в четвертому кварталі 2015 обсяг вторинних інвестугод купівлі-продажу з комерційною нерухомістю досяг $ 23 млн.
Йдеться про продаж адміністративної будівлі площею 10 тис. кв. м оціночно за $ 6500000 в нецентральному районі столиці на правому березі Дніпра, офісної будівлі “Любава Град” загальною площею 15 тис. кв. м оціночно майже за $2,8 млн по вул. С.Скляренка, 9 в Києві, а також про покупку українською фармацевтичною компанією фармсклада загальною площею близько 9,8 тис. кв. м оціночно майже за $ 2 млн в передмісті столиці.
Крім того, у зазначений період проданий торговий центр “Опера Пасаж” загальною площею 4,5 тис. кв. м у Львові (сума угоди не розголошується), уточнюють в компанії.
У третьому кварталі 2015 на ринку комерційної нерухомості України вторинні інвестугоди купівлі-продажу були відсутні. При цьому деякі зміни відбулися в складі власників київського ТРЦ “Арена-Сіті”.
За даними DTZ, в цілому в першому півріччі 2015 укладені чотирьох вторинні інвестугоди з комерційною нерухомістю.
Так, українська компанія для власних потреб придбала фармсклад загальною площею близько 11 тис. кв. м оціночно за $2,4 млн в передмісті Києва. Також продано офісний центр загальною площею 1 тис. кв. м оціночно за $1,7 млн по вул. Фізкультури, 30 у Києві.
Крім того, компанія Petricol Investment, власник столичних ТРЦ “Комод” і ТЦ “Квадрат-Лук’янівка”, купила ТРЦ “Квадрат” загальною площею 41 тис. кв. м на бул. Перова в Києві, приватна українська компанія для власного користування купила склад загальною площею 15 тис. кв. м в передмісті Києва (в обох випадках сума угоди не розголошується).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас