Держрегуляторна служба постановила скасувати рішення НКЦПФР про позбавлення ліцензії ПФТС та УБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держрегуляторна служба постановила скасувати рішення НКЦПФР про позбавлення ліцензії ПФТС та УБ

Фондовий ринок
145
Експертно-апеляційна рада Державної регуляторної служби (ГРС) постановив скасувати рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) про анулювання ліцензії бірж ПФТС і “Української біржі” (обидві Київ) на організацію торгівлі на фондовому ринку.
Як повідомляється в прес-релізі фондового майданчика, відповідне рішення прийняли члени ради під час розгляду апеляції ПФТС 26 січня 2016.
“За підсумками розгляду справи по суті члени Експертно-апеляційної ради прийшли до рішення задовольнити скаргу ПАТ“Фондова біржа ПФТС” і скасувати відповідне рішення НКЦПФР”, – повідомляється в документі.
Біржа ПФТС продовжує працювати в штатному режимі і виконувати свої зобов’язання перед контрагентами за укладеними договорами.
Як повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі НКЦПФР, в цей же день рада розглянула також апеляцію ПАТ “Українська біржа” і прийняв аналогічне рішення, задовольнивши скаргу фондового майданчика.
Як повідомлялося, НКЦПФР 6 жовтня 2015 прийняла рішення анулювати ліцензію фондової біржі ПФТС. Через місяць, 17 листопада, регулятор позбавив ліцензії також УБ. Підставою для обох рішень послужило набрання чинності з 28 червня 2015 закону “Про ліцензування певних видів господарської діяльності”. Згідно з документом, ліцензіати можуть бути позбавлені ліцензій у разі контролю над їх діяльністю з боку резидента країни, що здійснює збройну агресію проти України. Обидві фондові майданчики підпадають під норми закону, оскільки основним їх акціонером є “Московська біржа” (РФ).
Незважаючи на позбавлення ліцензій, і ПФТС, і УБ продовжували працювати в штатному режимі і продовжують виконувати зобов’язання перед контрагентами за укладеними договорами.
АТ “Фондова біржа ПФТС”, заснована в 1996 році, один з найбільших організаторів торгів цінними паперами в Україні. Станом на початок 2015 членами біржі були 112 професійних учасників ринку цінних паперів. Індекс ПФТС з 1997 року є офіційним індексом України в S & P Emerging Markets.
УБ заснована 15 травня 2008 провідними учасниками українського ринку цінних паперів спільно з російською фондовою біржею РТС. Торги вона почала в березні 2009 року і першою запустила ринок заявок, інтернет-трейдинг, ринок РЕПО, розрахунки через центрального контрагента і терміновий ринок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас