МОЗ планує розширити перелік препаратів, які будуть закуповуватися за бюджетний рахунок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ планує розширити перелік препаратів, які будуть закуповуватися за бюджетний рахунок

Особисті фінанси
269
МОЗ планує розширити перелік препаратів, які будуть закуповуватися за бюджетний рахунок.
Згідно з наказом, який вже опублікований на сайті Кабміну, перелік препаратів пропонується доповнити 14 новими позиціями.
Зокрема, це апіксабан (для профілактики венозної тромбоемболії), афліберсепт (для лікування діабетичного набряку), вортіоксетін (антидепресант), карбімазол (для лікування щитовидної залози), кабазитаксел (протипухлинний), дапагліфлозін (від діабету) та ін. Втім, не факт, що це остання зміна в переліку.
15 січня на громадське обговорення було винесено черговий проект змін, яким пропонується закуповувати за бюджетні гроші також препарат для лікування алкогольної залежності налмефен, антивірусний засіб рілпівірін для лікування хворих на ВІЛ, а також противірусний препарат софосбувір для лікування гепатиту С.
Тим часом, за словами фармацевтів, цього року лікуватися стане дешевше. Подібну впевненість їм вселяє той факт, що в 2016-му закінчуються терміни патентного захисту на цілий ряд дорогих оригінальних препаратів. Це означає, що вирощувати аналоги цих ліків (так звані генерики) абсолютно легально зможуть усі бажаючі фармкомпанії, в тому числі й українські.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас