Міненерговуглепром перевірить керівника держпідприємства через можливу розтрату коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговуглепром перевірить керівника держпідприємства через можливу розтрату коштів

Енергетика
279
Міністр енергоуглепрома Володимир Демчишин запросив у правоохоронних органів інформацію про причетність виконувача обов’язків глави ДП “Полтавське управління геофізичних робіт” Володимира Гладуна до справи про розтрату коштів підприємства та укладання збиткових контрактів. Про це заявила прес-служба міністерства.
Володимир Гладун очолював “Полтавське управління геофізичних робіт” в 2007-2012 роках, був повторно призначений міністром Едуардом Ставицьким в 2013 році і пропрацював до весни 2014-го.
Програма “Схеми” (проекту Радіо Свобода і каналу “UA: Перший”) оприлюднила наказ міністра про призначення Гладуна на посаду т.в.о. керівника “Полтавське управління геофізичних робіт”.
Проте журналісти виявили, що Гладун проходить у справі №1201517000000816: тодішнє керівництво держпідприємства підозрюють у розтраті державних коштів і укладенні свідомо збиткових контрактів за попередньою змовою з приватними суб’єктами господарської діяльності.
Зокрема, слідчі розслідують багатомільйонні афери держпідприємства з фірмою “Полтавське підприємство геофізичних робіт”, яка зареєстрована на прийомну дочку Володимира Гладуна Оксану Шпак.
У січні серію обшуків провели в рамках справи, завдяки чому слідчі отримали доступ до банківських рахунків і документів фірми родички Гладуна, про що свідчить Єдиний реєстр судових рішень.
Крім того, рідний брат Володимира Гладуна – Василь раніше обіймав одну з керівних посад в НАК “Нафтогаз України”, був помічником нардепа-регіонала Сергія Кацуби (зараз разом з братом розшукується за підозрою в розтраті майна НАК “Нафтогаз України”).
За інформацією “Радіо Свобода”, Гладун вже готується виконувати обов’язки директора “Полтавського управління геофізичних робіт”, проте кримінальної справи не коментує. Почувши запитання про кримінальну справу і контракти з родичами, Гладун поклав трубку.
Одночасно з призначенням Гладуна, Демчишин припинив повноваження в.о. директора цього держпідприємства Владислава Левинського.
У міністерстві прокоментували ситуацію з Гладуном наступним чином: “На конкурс по заміщенню вакансії керівника держпідприємства подали документи п’ять кандидатів. Проте жоден з них, на думку комісії, не зміг би забезпечити ефективне управління підприємством”.
У прес-службі підкреслюють, що з боку працівників підприємства було багато скарг на попереднього керівника. Тому, міністр призначив тимчасовим виконуючим обов’язки керівника Володимира Гладуна.
Що стосується відкритих кримінальних справ, то в пакеті документів, поданому Гладуном, була довідка про несудимість на момент подачі кандидатури.
Однак, у зв’язку з розслідуванням журналістів діяльності Гладуна, міністр Демчишин запросив розширену довідку про його попередній досвід роботи, а також доручив приготувати додаткові запити до відповідних правоохоронних органів.
Вже після отримання додаткової інформації буде прийнято остаточне рішення щодо кандидатури т.в.о. ДП “Полтавське управління геофізичних робіт”.
ДП “Полтавське управління геофізичних робіт” надає геофізичні послуги, супроводжує бурові роботи підприємств нафтогазового комплексу, що дозволяє відкривати і розробляти нові родовища.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас