Чому дитина з обмеженим доступом до технологій виросте кращим підприємцем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому дитина з обмеженим доступом до технологій виросте кращим підприємцем

Особисті фінанси
2326
8 з 10 дітей сьогодні народжуються в сім’ях людей «цифрового» покоління, або мілленіалов. Оскільки все більше і більше технічно підкованих підприємців і керівників нового покоління (зокрема, Марк Цукерберг) стають батьками, виникає питання, коли знайомити дітей з технологіями. Inc розповідає, чому для батьків важливо знайти правильний баланс технологій для наступного покоління підприємців і керівників.
Світ розділився в думках на цю тему. Одне з останніх глобальних опитувань показало, що 53% батьків вважають, що «цифрові технології та інтернет занапащають дитинство», але при цьому 52% також сказали, що діти, які ростуть без доступу до інтернету, знаходяться в помітно гіршому становищі порівняно з однолітками.
Чому дитина з обмеженим доступом до технологій виросте кращим підприємцем
Що робити батькам?
Згідно рекомендації Американської академії педіатрії, немовлят і дітей до двох років варто відгородити від екранів, оскільки «протягом цих перших років дитячий мозок розвивається дуже швидко і малюкові краще взаємодіяти з людьми, а не технологіями». Діти у віці до двох років краще розвивають пізнавальні, соціальні та мовні навички в реальному світі. Що стосується дітей молодше восьми років, то багато дослідників вважають, що ще занадто рано робити висновки про будь-які фундаментальні зміни в дитячій свідомості через вплив технологій.
Тим не менш, ясно те, що незалежно від віку, технології змінюють не тільки те, що ми робимо, але й те, ким ми є. У сучасних батьків, грубо кажучи, є три варіанти, коли справа доходить до використання технологій дітьми.
Заборонити?
Стів Джобс не дозволяв своїм дітям користуватися iPad. Інші батьки, які за сумісництвом є керівниками компаній в Кремнієвій долині, вирішили захистити своїх дітей від технологій, посилаючи їх у антикомп’ютерні школи, де практикується вальдорфсько-штайнерівська педагогіка і немає ніяких екранів.
Технологія є важливою частиною сучасного життя. Відтворення дитинства без технологій, як у минулих поколінь, неможливе в світі, де є мобільні пристрої. Для покоління, яке буде все життя використовувати технології для взаємодії з однокласниками, друзями, родиною, колегами, заборона не схожа на реалістичне або продуктивне довгострокове рішення.
Надати безмежний доступ?
Автор бестселера New York Times, інвестор і підприємець Гері Вайнерчук впевнений, що діти повинні мати доступ до технологій. Він не обмежує години, проведені його дітьми за екранами різних пристроїв, оскільки вважає, що це готує їх до світу, в якому вони будуть існувати. «Діти, які обмежені однією годиною на день на технології, в результаті будуть їх переоцінювати», – вважає Вайнерчук.
Звичайно, в такому випадку дітям важко буде відключитися від онлайн-світу, щоб возз’єднатися зі своїм внутрішнім «я». Дослідження показали, що час на відкритому повітрі, а особливо взаємодія з природою, може підвищити настрій, відновити увагу, зменшити стрес і агресію. Повністю підсісти на технології – теж не зовсім ідеальний варіант.
Постаратися знайти баланс
Колишній головний редактор Wired, а тепер генеральний директор 3D Robotics Кріс Андерсон є батьком п’ятьох дітей. Він встановлює обмеження за часом використання ними кожного пристрою в будинку. Розуміння сили і влади технологій разом з їх небезпекою і підводними каменями – пастка для сучасних батьків. Найкраще утримувати баланс.
Кращі підприємці, керівники і батьки наших днів використовують технології для навчання та підвищення продуктивності, в той же час підтримуючи хороші навички спілкування в офлайні, щоб діти вміли слухати, співпрацювати й надихатися прикладом інших людей.
Здорова онлайн- і офлайн-дієта має вирішальне значення у встановленні необхідної довіри дитини до батьків.
Після досягнення дитиною двох років, швидше за все, не має значення коли ви познайомите її з технологіями. Важливіше те, яку участь ви, як батьки, будете приймати у використанні технологій дитиною. Ви будете краще підготовлені до того, щоб контролювати вплив технологій на дітей, якщо самі освоїте їх правильне «дозування». Ми повинні вийти за рамки стилю виховання «Роби, як я кажу, а не як я роблю», знайти власний баланс технологій і показати дітям правильний приклад.
Юлія Ліпенцева
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас