Ціни на бензин не зміняться, зекономити можна за рахунок біопалива – директор Інституту споживчих експертиз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на бензин не зміняться, зекономити можна за рахунок біопалива – директор Інституту споживчих експертиз

Енергетика
2208
Оскільки пальне для України закуповується у доларах, а продається за гривню, то на сьогодні немає жодних підстав вважати, що бензин буде кардинально дешевшати. Разом з тим, оскільки спирт наша країна виробляє самостійно, то можлива економія на виробництві екологічного бензину, що містить етанол, може сягнути 30%, відповідно, використання такого пального — шлях до економії.
“У нас є акциз, який збирає держава, і цей акциз він регулюється теж у валюті. Тому зрозуміло, якщо курс долара росте, то і ціни ростуть, пальне ж продається за гривню, а купувати його треба за долари, тому я думаю, що в даний момент немає ніяких підстав вважати, що кардинальним чином бензин буде дешевшати”, — сказав він.
Разом з тим, за словами Ю.Чорнобривця, Інститут споживчих експертиз проводив експертизу якості екобензину на одному з АЗК, і жодних порушень не виявив.
“Екопальне – це такий продукт для тих людей, які бажають економити і мають автомобілі, що дозволяють їм заливати цей бензин.
В сучасних автомобілях використовуються сучасні системи вприскування, машині зі звичайними інжекторними двигунами або із карбюраторними, тим паче, таке пальне для них підходить абсолютно нормально, і ніяких проблем із автомобілем не буде, але за умови що це пальне буде виготовленим у заводських умовах, а не в підвалі якомусь. І вміст спирту там відповідає усім технічним умовам.
Наприклад, у “ВОГ”, вони зараз вивели це пальне зі спиртом, ми його перевіряли і переконалися, що це абсолютно нормальний продукт, без проблем його можна використовувати”, — розповів він.
Експерт також додав, що ціна на екологічне пальне може бути значно нижчою за вартість звичайного бензину, оскільки Україна сама виробляє спирт. Особливо це перспективно для аграрної галузі.
“Ми ж спирт виробляємо, і якщо його буде у пальному або у дизпальному для агросектору 30%, то на 30% відповідно треба буде менше витратити валюти, на яку закуповуються зараз нафтопродукти за кордоном. Тому, звичайно, це гарна тенденція, у тому числі, і в аграрному секторі”, — додав Чернобривець.
Нагадаємо, на переконання експертів, істинні причини зростання цін на пальне для українського споживача полягають у високих ставках оподаткування на нафтопродукти і нестабільний курс гривні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас