Експорт молочної продукції за минулий рік впав на 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експорт молочної продукції за минулий рік впав на 40%

Казна та Політика
511
За попередніми підрахунками молочники в 2015 році продали за кордон товарів на 375 млн доларів, що на 40% менше, ніж в 2014 р і майже в два рази менше в порівнянні з докризовим 2013 р.
Основна причина – ціновий обвал на світовому ринку, оскільки експорт усіх сухих молокопродуктів в порівнянні з попереднім роком помітно виріс, чи не впали продажі масла, багато продали цільного молока. Істотно скоротився тільки вивіз сиру і спредів. Хоча потрібно врахувати, що поставки в Крим вже називалися експортом в 2015 р, а в 2014 р – тільки в четвертому кварталі.
Якщо розглядати поточний стан зовнішньої торгівлі, то її можна розцінювати як завмерла. У зв’язку з російськими заборонами імпорту та транзиту, несприятливою кон’юнктурою світового ринку збуту і, звичайно ж, безліччю свят в першій половині місяця відвантажувалися незначні обсяги молокопродуктів і в основному за старими контрактами.
Вже минулого місяця зазначалося помітний спад експорту по більшості товарів, за винятком олії та консервів. Хоча в порівнянні з груднем 2014 результати були досить непоганими. Набагато більше було вивезено сухого молока, масла і навіть сиру разом з сирними продуктами.
Імпорт молокопродуктів, природно, незначний. Ще меншим він буде в перші місяці поточного року, адже з Росії ще трохи донедавна возили трохи йогурту і плавленого сиру.
Пожвавлення зовнішніх продажів молокопродуктів відбудеться, швидше за все, лише до кінця зими.
За матеріалами infagro.com.ua
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас