Рада розгляне законопроект про скасування відтермінування введення електронного декларування - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада розгляне законопроект про скасування відтермінування введення електронного декларування - Гройсман

Казна та Політика
499
Верховна Рада на наступному пленарному тижні розгляне законопроект, яким скасовується положення в державному бюджеті на 2016 рік про відстрочення введення нової системи електронного декларування до січня 2017 року, повідомив голова парламенту Володимир Гройсман.
“Є зареєстрований законопроект. Він стоїть (на порядку денному – ред.) на наступний пленарний тиждень. Думаю, що ця ситуація буде виправлена, вона повинна бути виправлена», – сказав він журналістам у суботу в Києві.
Наступний пленарний тиждень українського парламенту розпочнеться 26 січня. На початку січня стало відомо, що Верховна Рада в процесі доопрацювання закону про держбюджет-2 016 відклала на рік – до 1 січня 2017 року – введення нової системи фінансового контролю державних службовців, що передбачає декларування всіх активів в електронному вигляді.
В.Гройсман виступив проти відтермінування введення системи електронного декларування, заявивши що “про це не може навіть йти мови” і що він сам готовий особисто внести необхідний законопроект.
5 січня в Верховній Раді був зареєстрований законопроект, яким скасовується положення в держбюджеті-2 016 про відстрочення введення нової системи електронного декларування до січня 2017 року. Ініціатором законопроекту №3755 став народний депутат від фракції “Блок Петра Порошенка” Вадим Денисенко.
В оприлюдненому на сайті парламенту повідомленні наголошується, що він “поданий з метою впровадження вже в 2016 році електронної системи подачі та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування відповідно до вимог закону України“Про запобігання корупції”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас