Гройсман заявляє про залучення 40% додаткових ресурсів для розвитку місцевого самоврядування за рахунок фінансової децентралізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман заявляє про залучення 40% додаткових ресурсів для розвитку місцевого самоврядування за рахунок фінансової децентралізації

Казна та Політика
128
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявляє про залученні 40% додаткових ресурсів для розвитку місцевого самоврядування за рахунок фінансової децентралізації.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Гройсмана.
Виступаючи на засіданні Асоціації міст України в суботу, 23 січня, Володимир Гройсман заявив, що фінансова децентралізація, що почалася в 2015 році дозволила залучити до 40% додаткових ресурсів для розвитку місцевого самоврядування країни.
“Сьогодні головне те, чого ми добилися – насправді на місцях є кошти. З’являються ресурси, що дозволяють нам розвивати наші громади”, – заявив голова парламенту.
Гройсман переконаний, що залучені кошти за рахунок фінансової децентралізації мають бути інвестовані в створення робочих місць і побудова якісних систем освіти та охорони здоров’я.
Аналізуючи результати реформи, голова Верховної Ради також зазначив, що бюджетна децентралізація заклала основу для самодостатності і добровільного об’єднання територіальних громад.
“Ми почали демонтаж централізованої системи, яка десятиліттями нашої незалежності зміцнювалася, відбираючи у кожної громади власні повноваження, ресурси і можливості”, – зазначив Гройсман.
За його словами, в даний момент 159 громад пройшли вибори і отримали нові можливості, новий бюджет.
Як повідомлялося раніше, Голова Верховної Ради Володимир Гройсман виступає за підвищення ролі і значущості Асоціації міст України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас