Транш МВФ і кредит від Швейцарії допоможуть стабілізувати фінансову систему - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Транш МВФ і кредит від Швейцарії допоможуть стабілізувати фінансову систему - Порошенко

Казна та Політика
3682
Черговий транш кредиту Міжнародного валютного фонду і кредит від Швейцарії допоможуть стабілізувати фінансову систему України і курс гривні.
Про це президент України Петро Порошенко заявив сьогодні в інтерв’ю українським телеканалам.
За словами президента, черговий транш кредиту МВФ поповнить золотовалютні резерви України.
«Наприкінці програми (зустрічей в Давосі на цьому тижні – ред.) у мене відбулася дуже конструктивна зустріч з президентом Швейцарії, і ми вирішили ті проблеми, які не вирішувалися рік, я досяг домовленості про надання нам 200 млн доларів кредиту з боку Швейцарії в Давосі ще в минулому році, але ми не могли знайти протягом року погоджень у формулюваннях в документах з видачі », – зазначив президент.
«Ми домовилися, пане президент (Швейцарії – ред.) це підтвердив, що Україна ще отримує 200 млн доларів, які також надійдуть у наші золотовалютні резерви», – додав Порошенко.
«А це курс, це стабільність фінансової системи, грошової одиниці, що в бурхливих ситуаціях, які зараз відбуваються на ринках сировинних товарів, є кардинально важливим для нас», – заявив він.
Як повідомлялося раніше, президент анонсував надходження в Україну найближчим часом третього траншу кредиту МВФ у сумі 1,7 млрд доларів США.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас