Вартість проживання в готелях Києва торік зросла на третину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість проживання в готелях Києва торік зросла на третину

Особисті фінанси
473
Середньозважена вартість розміщення в номерах столичних трьох-п’ятизіркових готелів за підсумками 2015 року зросла на 33,1% від рівня 2014 року і склала 2,905 тис. грн за номер на добу, повідомив головний аналітик департаменту консалтингу компанії UTG (Київ) Костянтин Олійник.
“Вартість розміщення в національній валюті зростає у всіх сегментах, все більше готелів переходять на ціноутворення в євро. Деякі готелі навіть підняли ціни в євро”, – сказав він на прес-конференції в Києві.
За його даними, станом на початок 2016 року середня вартість розміщення в номерах п’ятизіркових готелів Києва становить 8,3 тис. грн за номер на добу, що на 33,7% більше, ніж на початку 2015 року. При цьому вартість розміщення в чотиризіркових готелях столиці за 2015 рік зросла на 27% – до 2,6 тис. грн за номер на добу. Найменше зросли ціни на розміщення в тризіркових готелях – на 23,5%, до 970 грн за номер на добу.
“Треба зазначити, що готельні оператори для лояльності споживачів впроваджують різноманітні акції – надають безкоштовні ранні заїзди або пізні виїзди, різноманітні подарунки та дисконти, невеликі сувеніри для постояльців”, – сказав аналітик.
Як зазначив Олейник, структура ринку готельної нерухомості Києва в розрізі сегментів в 2015 році не зазнала значних змін.
“На сьогоднішній день в п’ятизірковому сегменті оперують 12% столичних готелів, у чотиризірковому – 22%, у тризірковому – 36%. Не сертифіковані одно- і двозіркові готелі становлять порядку 30% в структурі ринку”, – уточнив аналітик.
За його словами, протягом трьох кварталів 2015 року на ринку готельної нерухомості Києва були введені в експлуатацію два об’єкти комунальної та державної власності. При цьому в 2016 році заплановані до відкриття тризірковий готель Ibis на 350 номерів на вул.Ползунова, 6, біля станції Південного вокзалу, а також чотиризірковий готель “Санкт-Петербург” на 50 номерів на бул. Т.Шевченка, 4, де активно йдуть будівельні роботи. Крім того, на 1 січня 2017 року заплановано відкриття чотиризіркового готелю Aloft на 320 номерів, який розташується на бул.Лесі Українки, 2.
“Відкриття інших готелів, швидше за все, буде перенесено на більш пізні терміни”, – сказав Олійник.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас