УКБС вважає поширену інформацію про низьку надійність українських банків вирваною з контексту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС вважає поширену інформацію про низьку надійність українських банків вирваною з контексту

Кредит&Депозит
353
Асоціація “Український кредитно-банківський союз” заявляє, що поширена в українських ЗМІ повідомлення про низьку надійність національних банків за оцінкою Всесвітнього економічного форуму є вирваною з контексту інформацією.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби УКБС.
“Це спотворює реальний стан справ, перекладаючи відповідальність за всі наявні в країні проблеми лише на плечі фінансових установ, дезінформує суспільство і підсилює нестабільність на фінансовому ринку”, – говорять в асоціації.
За результатами оприлюдненого на форумі в Давосі нинішнього індексу глобальної конкурентоспроможності (GCI) Україна посіла 79-е місце з 140 країн.
При цьому в рамках оцінки стану фінансового ринку, як складової загального індексу, банки зайняли 140 місце, що і стало приводом для поширення негативної інформаційної хвилі.
УКБС зазначає, що рейтинг банківської системи не можна виривати з контексту загальної структури індексу конкурентоспроможності і розглядати ізольовано від інших індикаторів країни.
Адже при розрахунку GCI економіка кожної країни оцінюється за допомогою 114 показників, об’єднаних у дванадцять складових конкурентоспроможності, серед яких – якість роботи державних інститутів, стан макросередовища, рівень розвитку бізнесу і ринку, здатність до інновацій тощо.
Відзначимо, Україна піднялася з 96 на 83 місце серед 189 країн у рейтингу Світового банку за умовами ведення бізнесу (Doing Business-2016).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас