Україні в Давосі порадили "прискоритися", - Абромавічус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні в Давосі порадили "прискоритися", - Абромавічус

Казна та Політика
1714
Учасники Всесвітнього економічного форуму в Давосі радять українській владі в 2016 році зосередитися на проведенні прозорої приватизації, дерегуляції та впровадженні високих технологій.
Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.
За його словами, в четвер в Давосі відбулася сесія, присвячена Україні, на якій були присутні лідери держав, представники Європейського Союзу, США та керівники транснаціональних компаній, які цікавляться або вже присутні в Україні.
“Від нас вимагається прискорення з багатьох напрямків. Практично всі відзначили, що серед головних реформ на цей рік – приватизація, яка обов’язково повинна бути прозорою”, – сказав він.
За словами Абромавічуса, учасники панелі також зазначили, що Україні необхідно провести дерегуляцію, реформувати систему державної служби, яка дозволить підвищити рівень зарплат держслужбовцям, а також реформувати правоохоронну систему.
Нинішній форум в Давосі присвячений індустріальній революції, тому учасники панелі радили українській владі зосередитися також на впровадженні нових технологій, які допоможуть проводити прозорі реформи, побороти корупцію і зробити технологічний прорив.
Нагадаємо, в Давосі (Швейцарія) вчора стартував щорічний Всесвітній економічний форум, в якому беруть участь і делегати від України. Форум триватиме до 22 січня.
Україну представляють президент Петро Порошенко, міністр фінансів Наталя Яресько, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус, глава НБУ Валерія Гонтарєва і навіть мер Києва Віталій Кличко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас