Яресько допускає зміну умов реструктуризації боргу перед РФ на $ 3 млрд, але зі збереженням вимог МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько допускає зміну умов реструктуризації боргу перед РФ на $ 3 млрд, але зі збереженням вимог МВФ

Казна та Політика
966
Міністр фінансів Наталя Яресько допускає зміну умов реструктуризації боргу перед Росією в 3 млрд доларів, але зі збереженням вимог Міжнародного валютного фонду.
Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на Яресько.
За її словами, угода з реструктуризації російського боргу в 3 млрд доларів повинна мати економічний ефект, хоча її формат, швидше за все, може відрізнятися від умов, на яких були реструктуризовані борги приватного сектора в 2015 році.
Яресько сказала, що вона зберігає оптимізм з приводу можливості досягнення угоди з Росією.
За її словами, угода з Росією повинно було бути у відповідності з програмою співпраці України і МВФ, яка передбачає економію 15,2 млрд доларів протягом чотирьох років з урахуванням реструктуризації боргу.
Нагадаємо, 18 грудня 2015 Кабінет Міністрів ввів мораторій на виплату 3 млрд доларів за єврооблігаціями, а також на виплату заборгованості державного агентства автомобільних доріг “Укравтодор” і конструкторського бюро “Південне” (Дніпропетровськ) російським банкам.
На початку січня поточного року Україна домовилася з Сбербанком Росії про реструктуризацію кредитів Державного агентства автомобільних доріг “Укравтодор” і конструкторського бюро “Південне”.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас