Відомий бізнесмен збанкрутував і втік від вкладників, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відомий бізнесмен збанкрутував і втік від вкладників, - ЗМІ

Кримінал
14024
Український підприємець Денис Олейников повідомив про банкрутство інвестиційної компанії FTBN Wealth Management.
Після цього він видалив всі сторінки в соцмережах і перестав відповідати на повідомлення, передає AIN.ua.
Лист, що повідомляє про банкрутство компанії, було розіслано вкладникам минулого тижня. У ньому Олейников повідомляє, що компанія припиняє діяльність з 17 січня і відмовляється від своїх зобов’язань «у зв’язку з неможливістю їх виконання компанією-банкрутом». В якості причини банкрутства називається «найгірше за 120 років початок інвестиційного року-2016». Разом з FTBN Wealth Management припинив роботу і сервіс мікроінвестіцій OPAYZ.
Після повідомлення про банкрутство Олейников віддалився з соціальних мереж, перестав відповідати на дзвінки і листи і як-небудь підтримувати зв’язок з вкладниками, які на цей момент організували закриту групу і намагаються якось вийти на зв’язок з горе-підприємцем.
Як зазначає видання, експерти кажуть, що один лише стан фінансових ринків не може бути причиною події.
Так, CEO GrowthUP Group Денис Довгополий вважає, що банкрутство могло статися внаслідок торгівлі з великим плечем.
«Управляюча компанія може втратити всі гроші під управлінням тільки в одному випадку – якщо вона торгувала з плечем. Найімовірніше, великим. Тим самим збільшуючи ризики вкладників. І пішовши в мінуси на всю суму під управлінням. А значить, керуючі ризикували чужими грошима, а плечову прибутковість забирали собі. Повинен сказати, що в ЄС, та й у будь-якій юрисдикції на подібну діяльність потрібна ліцензія (питання, чи була вона?), І подібні речі – найімовірніше, порушення цієї ліцензії», – прокоментував Довгополий у своєму Facebook.
Припущення щодо плеча підтверджують і клієнти. Більш того, деякі з них стверджують, що були в курсі такої політики компанії.
FTBN Wealth Management займалася консультаціями та інвестиційним менеджментом, тобто брала в довірче управління гроші інвесторів і розпоряджалася ними.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас